Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Najavljeni izleti Natisni stran
 

15.10.2011
Lisca (izlet v Tednu otroka) - 2. poskus

Izlet je bil napovedan za zaključek "Tedna otroka" 8. 10. 2011 - a je bil potem zaradi slabih vremenskih razmer (na Lisci je zapadlo celo 10 cm snega) prestavljen.

 
  Lisca
   
Sobota, 15. 10. 2011 – PLANINSKI DRUŽINSKI IZLET v soorganizaciji PLANINSKEGA DRUŠTVA ONGER TRZIN in DRUŠTVA PRIJATELJEV MLADINE TRZIN na
LISCO (948 m) v vzhodnem delu Posavskega hribovja.

Lisca je gora in razgleden vrh, ki leži severno od Sevnice in po katerem se imenuje celo znana tovarna spodnjega perila in kopalk. Z vrha, na katerem stoji meteorološka opazovalna in radarska postaja (slednjo si bomo ogledali tudi od znotraj!) je lep razgled na Zasavsko hribovje, del Dolenjske, saj se lepo vidijo Gorjanci. Zanimiv je tudi pogled na malo bolj oddaljeno Notranjsko, kjer izstopa – nad prostranimi gozdovi – Snežnik. če imamo z vremenom še posebno srečo, pa lahko vidimo tudi Vzhodne Julijce, celotne Kamniško Savinjske Alpe in vzhodni del Karavank. Le nekaj korakov pod vrhom Lisce sta dve koči – Jurčkova in Tončkov dom.

 
  Pogled z Lisce na dolino Save nad Boštanjem (foto: P. Perc, http://www.dolenjskilist.si/)
   
Pomembne informacije:
Kje se dobimo? v soboto, 15. 10. 2011 ob 8.30. uri na parkirišču pri OŠ Trzin
Potujemo: z avtobusom (stroške krijeta obe društvi, število mest je omejeno), število prijav je omejeno glede na velikost avtobusa; prihod v Trzin med 17. in 18.uro;

Druge informacije (izlet vodi Miha Pavšek):
čas hoje bo 2,5–3 ure (Lahov Graben–Ješivec–Lisca, sestop v Razbor), zahtevnost je lahka markirana, oprema naj bo - dobra uhojena višja športna obutev ali treking/planinski čevlji, letnemu času primerna oblačila (+anorak ali bunda), po želji pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika, na vrhu bo možnost za enolončnico in posladek (skupaj okrog 6–8€), za prvo triado je obvezno spremstvo staršev, za drugo zaželeno; v primeru slabega vremena izlet odpade.

Obvezne prijave do četrtka, 13. 10. zvečer (SMS 031/658-598 ali e-naslov miha.pavsek@guest.arnes.si).
V prijavi naj bo zapisano: priimek družine, poimenski seznam udeleženih članov in vaši kontaktni podatki (e-naslov in/ali GSM).

Dve zanimivi povezavi:

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.