Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Promocijski dan umirjanja prometa v dolini Vrata
17.08.2018

Občina Kranjska Gora, lokalna skupnost in Javni zavod Triglavski narodni park vas vabijo na Promocijski dan umirjanja prometa v dolini Vrata, ki bo potekal v soboto, 18. avgusta 2018.

Prometna problematika alpskih dolin in prelazov ni pereča samo v Julijskih Alpah, pač pa v širšem alpskem prostoru. Hrup, prah, onesnaženost z delci in presežena nosilna zmogljivost okolja imajo negativen vpliv na naravo.

Občina Kranjska Gora si skupaj s partnerji prizadeva trajnostno urediti promet v dolini Vrata. Interes tako naravovarstvenikov kot turističnih delavcev in drugih deležnikov je, da se v Vratih pritisk motornega prometa omili. Določeni predeli v Alpah so v tovrstni politiki obiskovanja primer odlične prakse, ki je običajno kljub začetnim nasprotovanjem in izzivom izredno dobro sprejeta, predvsem pa nujna.

Cilj promocijskega dneva Umirjanje prometa 2018 je spodbuditi obiskovalce k prepoznavanju prednosti tovrstnih prometnih režimov in hkrati upravljavcem in deležnikom podati izredno pomembno izkušnjo upravljanja doline.

Za vaše cenjeno mnenje o izkušnji obiska doline na promocijski dan, ki ga boste tekom dneva lahko podali informatorjem na določenih postajališčih v dolini, se vam organizatorji že vnaprej zahvaljujejo.

Več o akciji na https://www.tnp.si/sl/obiscite/koledar-dogodkov/Promocijski-dan-umirjanja-prometa-v-dolini-Vrata-/

 
Izjava za javnost podžupana Občine Kranjska gora Bogdana Janša

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.