Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

22. in 23. septembra v planinskih kočah strežejo gluhi
21.09.2018

Planinska zveza Slovenije in Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije vas vabita, da se jim 22. in 23. septembra pridružite na eni od desetih planinskih koč. Tam bo namreč strežba nekoliko drugačna, potekala bo animacija in spoznavanje slovenskega znakovnega jezika.

Akcija bo potekala v času mednarodnega tedna gluhih, točneje 22. in 23. (mednarodni dan znakovnih jezikov) septembra na naslednjih planinskih domovih:

  • Dom v Tamarju (dostop peš in s kolesom),
  • Planinski dom na Zelenici (dostop peš in s kolesom),
  • Kamniška koča na Kamniškem sedlu (dostop peš),
  • Koča na Planini nad Vrhniko (dostop peš, s kolesom in avtomobilom),
  • Tumova koča na Slavniku (dostop peš in s kolesom),
  • Planinski dom na Uštah (dostop peš, s kolesom in avtomobilom),
  • Planinski dom dr. Franca Goloba na Čemšeniški planini (dostop peš in s kolesom),
  • Planinski dom pri Gospodični (dostop peš, s kolesom in avtomobilom),
  • Ruška koča (dostop peš,s kolesom in avtomobilom) in
  • Planinski dom na Boču (dostop peš, s kolesom in avtomobilom).

Poslanstvo akcije je omogočiti polno dostopnost in vključevanje gluhih in naglušnih v družbeno okolje. Z ozaveščanjem o njihovih zmožnostih in vzpostavljanjem sodelovanja med ljudmi, ki jih druži ljubezen do hribov in gora.

Vizija: Postreči planince, pokazati inkluzijo, pokazati kako sodelovati in doseči skupen jezik inkluzije. Omogočiti priložnost in razbiti tabuje s področja gluhote in naglušnosti. Doživeti drugačnost.

Moto: Biti inkluziven. Upoštevati posebnosti ranljivih skupin in se načrtno prilagajati njihovim sposobnostim. Gojiti vzajemnost. Prilagoditi se željam obiskovalcev, oskrbnikov, osebja … oni pa zmožnostim prostovoljcev. Vsi smo deležni enake pozornosti.

Namen: Povečati stopnjo vključenosti, poznavanja in razumevanja drugačnosti; različnosti. Promovirati slovenski znakovni jezik, ozaveščati o gluhoti in naglušnosti, omogočiti polno dostopnost, dodati/vključiti dodano vrednost prostovoljstvu, vzpostaviti komunikacijske interakcije in razblinjati strahove.

Cilji: inkluzija vseh ne glede na invalidnost/OPP ali ne-invalidnost, spodbujanje k povezovanju in vključevanju v družbeno korist, vzpostaviti stik med ljudmi skozi večjezične komunikacije.

Vabijo vas, da jih obiščete na eni izmed 10 koč in se udeležite akcije, ki je namenjena vsem. Veseli bodo vašega obiska, vaših domačih, prijateljev, sodelavcev …

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.