Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Odsek za varstvo narave Natisni stran
 

Beloglavi jastrebi nad Krasjim vrhom (15. 7. 2014)
01.08.2014

Miha Pavšek, načelnik našega vodniškega odseka, ki je tudi prostovoljni naravovarstveni nadzornik Triglavskega narodnega parka nam je poslal naslednje sporočilo:

Minuli teden smo bili z družino na Bovškem (vikend Na Skali smo tokrat zamenjali za staro Pavrovo domačijo v Čezsoči ...) in se v torek, 15. 7. povzpeli s pl. Zaprikraj na Krasji vrh. Že med malico na vrhu smo opazili ob ovčji lobanji nenavadna ptičja peresa, kmalu zatem pa so nas začeli obletavati beloglavi jastrebi. V nekem trenutku smo jih našteli kar 13! Med spustom smo naleteli še na eno razmesarjeno ovco.

Sicer sem kar dobro opravljal svojo "prostovoljno NV-službo", predvsem s pomočjo pri informacijah tujim turistom ob in nad Sočo. V 2 delih sem se uspel z gorskim kolesom prebiti po levem bregu Soče iz Loga Čezsoškega do Magozda v Drežniškem kotu. Nujna bi bila sanacija kolovoza pod Logom Čezsoškim, kjer je za neizkušene skoraj nemogoč prehod. Plaz grušča se je pred leti vsul naravnost v strugo reke in uničil nekdanji kolovoz. Z zgornje strani se pač obrneš, s spodnje pa se moraš vrniti vse do mostu pod Srpenico ...

LP, Miha

Pa še nekaj slik za pokušino ...
Foto: Miha Pavšek

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.