Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Odsek za varstvo narave Natisni stran
 

Zgodilo se je ...: MDO KBO izlet na Sabotin (2. 4. 2017)
11.05.2017

Na lahek izlet primeren za vse generacije smo se odpravili v nedeljo 2. aprila 2017 iz Domžal do Solkana, kjer je bilo izhodišče za vzpon na Sabotin (609 m).
Prijavljeni udeleženci (101 oseba) so bili različnih starosti, različno kondicijsko pripravljeni in z zelo različnimi planinskimi izkušnjami. 10 udeležencev ni bilo članov PZS in 1 udeleženka se je celo prvič udeležila izleta v gore.

Po vzponu nas je lokalni vodič seznanil z zgodovino področja in nas popeljal po tavernah z ostanki bojev iz 1. svetovne vojne (obeleženje 100 letnice bojev) in nam predstavil specifično rastlinstvo in živalstvo Sabotina na meji med alpskimi in sredozemskimi vplivi (veliko plazilcev in metuljev, velika uharica, zimzeleni hrast...).

Izlet je bil izveden pod okriljem in s finančno pomočjo MDO Kamniško-Bistriškega območja in je uspešno prispeval k medgeneracijskem druženju in promociji planinstva v regiji. Vračanje z avtobusi od koče pri Sabotinu nazaj v Domžale.

***

Na izletu smo člani odbora VGN pri MDO PD KBO soglasno podprli in predlagali novega vodjo Odbora varuhov gorske narave našega področja. To nalogo je prevzel Igor Kanižar iz PD Moravče, ki prevzame vodenje in koordinacijo med društvi. Z veseljem bomo nadaljevali z aktivnostmi in organizirali še kakšen podoben izlet.
Igorja podpiramo vsi prisotni člani: PD Blagovica (Sonja Mlakar), PD Domžale (Helena Kermauner), PD Kamnik (Katja Tabernik in Marjan Kobav), PD Komenda (Marjan Marn), PD Moravče (Igor Kanižar), PD Onger Trzin (Valentina Kralj).

Kar nekaj utrinkov z izleta je v ALBUMU.
Vodje izleta PD Blagovica (Sonja Mlakar), PD Domžale (Helena Kermauner), PD Onger Trzin (Valentina Kralj)

Še mnogo več slik pa seveda najdete v ALBUMU.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.