Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Vodniški odsek Natisni stran
 

Potovanje na Sardinijo (16. - 24. 6. 2015)
07.02.2015

Sardinija - končne prijave do 20. 2. 2015!


Program / potovanje: SARDINIJA – Treking na otoku.
Termin potovanja: 16. 6. – 24. 6. 2015 / 9 dni.
Cena potovanja: 998 EUR / pri 18 osebah
- Prevoz z manjšim avtobusom, 20 sedežni
- Prevoz s trajektom in nočitev v kabinah ob povratku
- Nočitev v hotelih v dvoposteljnih sobah z polpenzionom
- Zavarovanje, vstopnine
- Vodenje in organizacija: Janez Pretnar, Aleksander Čičerov, Žiga Šter
ODHOD: ponedeljek 15. 6. ob 21:00 iz Ljubljane (Dolgi most).
POVRATEK: sreda, 24. 6. ob 20:00 Ljubljana

Ob prijavi na potovanje oziroma do zasedbe prostih mest v skupini je potrebno plačati akontacijo 350 eur za potovanje. Dopis za vplačilo akontacije dobite naknadno ob prijavi. S tem ste si zagotovili vaše mesto na potovanju. Ostali del cene potovanja je potrebno poravnati najkasneje 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potnik ob prijavi na potovanje prav tako dostavi kopijo potnega lista: v elektronski obliki na info@vertigosport.si, kot poštno pošiljko na naslov VERTIGO, Partizanska cesta 18, 4000 Kranj ali na faks številko 04 20 14 878.

Za vse nadaljnje informacije nas pokličite na telefon 04 20 14 874, 040 50 88 38 ali nam pišite na naš elektronski naslov info@vertigosport.si.

Se vidimo!

Žiga Šter
info@vertigosport.si
Tel.: 040 50 88 38

 

SARDINIJA ZA PLANINCE IN POPOTNIKE,
16.-24. junij 2015, 9 dni

Sardinija je drugi največji sredozemski otok, večji je kot Slovenija, z raznoliko pokrajino in zgodovino. Slikovita obala s peščenimi plažami in nenavadnimi skalnatimi tvorbami, granitna in apnenčasta gorovja, ki segajo skoraj do dva tisoč metrov visoko, gozdovi plutovca in globoke doline ter soteske navdušujejo še tako razvajenega popotnika in planinca. Različna ljudstva so pustila globoke sledove v kulturi, arhitekturi in drugem. Kar 7000 nuraghov, značilnih zgradb, je starih 2500 let in več. Zraven pa so še ljudje z običaji in dialekti, v katerih se odražajo Sardi, Feničani, Rimljani, Kartažani, Arabci, Katalonci, Italijani …


V narodnem parku Gennargentu z najvišjima vrhovoma Bruncu Spina in Punta la Marmora (1834 m), posneto s Punta Florisa (1822 m). Foto: Gangolf Haub (summitpost.org)

Na naši poti bomo skušali zajeti čim več tega utripa. Spoznali bomo naravne znamenitosti in različne gorske skupine, se podali v soteske in zaplavali v zalivih, ki se ponašajo z lepimi plažami. Zgodovina nam bo razkrila dogodke od neolitika do današnjih dni, videli jo bomo v muzejih, cerkvah, nuraghih in starih mestnih jedrih. Prvi del potovanja bo pretežno po zahodnem delu otoka, ki je manj gorat in bo zato več poudarka na zgodovino, pravo nasprotje pa bo vzhodni otoka z gorskimi skupinami in težko dostopno obalo.

Po vožnji s trajektom se bomo izkrcali v bližini Olbie in se najprej podali na Smaragdno obalo, ki je turistično najbolj razvita. To področje ima obilico zanimivosti, del teh bomo spoznali tudi mi. Potem se bomo zapeljali na goro Limbara in se mimo Sassarija, drugega največjega sardinskega mesta preselili na zahodno obalo do Alghera, središča sardinskih Kataloncev. Ob obali bomo nadaljevali vožnjo do Oristana z ogledi. Na skrajnem jugu je glavno mesto Cagliari.

Tudi jug ima slikovita gorovja, zlasti pa vzhodni del. Tam se bomo povzpeli na najvišji vrh Punta la Marmora. Obala je tu bolj nedostopna, vseeno pa se bomo podali do ene najlepših plaž. Vmes bo še nekaj ogledov zgodovinskih krajev, kot je Nuoro, rojstni kraj Nobelove nagrajenke za književnost Grazie Deledda. Ob koncu našega bivanja na Sardiniji se bomo zopet vkrcali na trajekt in se mimo Korzike odpeljali do Livorna, odkoder nas bo čakala še vožnja proti domu.

Več informacij (program potovanja, zdravstvene razmere, podnebne razmere, oprema, komunikacije, literatura) lahko najdete v PRIPONKI (pdf).

Vabljeni!


VEČJI ZEMLJEVID

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.