Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

IZI - izveden že osmič!
06.12.2013

V soboto, 30. novembra 2013, je PD Onger Trzin v prostorih OŠ Trzin izvedlo že osmi seminar Izmenjava Zanimivih Idej za delo z mladimi planinci (IZI 2013).

Tudi letos smo se potrudili, da so vsi udeleženci (mentorji planinskih skupin, vodniki in ostali, ki delajo z mladimi planinci - skupaj nas je bilo skoraj trideset) odšli iz Trzina z novimi izkušnjami.

Najprej je mag. Bernarda Rakar, strokovna svetnica na pedagoškem oddelku Akademije za glasbo poskrbela, da je iz svoje bogate zakladnice glasbenega znanja in izkušenj predstavila nekaj idej, kako z glasbo popestriti planinske krožke, izlete in tabore.

Nataša Braunsberger (PD Onger Trzin) je s pomočjo slikovne projekcije na kratko predstavila poletne počitniške delavnice za otroke, ki so jih organizirali v Narodni galeriji. Otroci so ob slikarskih umetninah spoznavali krajinske slike, ki so jih popeljale v svet ljudskih pripovedk in ustnega izročila. Odkrivali so slovensko gorato pokrajino in mesta, katerih skrivnostni nastanek je ljudstvo razložilo s pomočjo pripovedk.

Da smo malce pretegnili noge, sta poskrbela Irena Mučibabić in Emil Pevec (oba PD Onger Trzin). Z zemljevidom, namigi in potepuškim mačkom Pikom so se mentorji in vodniki podali na orientacijski potep po Trzinu. Vse z namenom, da mačku poiščejo vse izgubljene pike …

Za konec pa smo pod vodstvom Staše Matjaž (PD Onger Trzin) spoznavali preprosto tehniko prenosa natisnjene fotografije s papirja na drugo podlago (blago, les, kamen ...) s pomočjo lepilnega traku. Ustvarjalna delavnica je kot nalašč primerna za delo z otroki.

Za prigrizek (sendvič, sadje, sok, ...) je poskrbelo PD Onger Trzin, OŠ Trzin pa nam je odstopila prostor. Zahvala tudi Občini Trzin, ki nas je oskrbela z zgibankami in ostalim promocijskim materialom - saj so naši gostje res prihajali iz skoraj cele Slovenije (od Sežane do Poljčan in Zreč, od Mojstrane in Bohinja do Senovega …).

Seminar je bil s krajšim prispevkom predstavljen tudi v "Poročila ob petih" na TV SLO 1 (posnetek: časovni trak od 2:41 do 4:36).

Res je - imamo prav dober občutek, ko nekaj brezplačno delimo z drugimi!

X

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.